Bakan Kacır: "Türk milleti gökyüzüne imzasını atıyor"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bütün dünyada satılan insansız hava araçlarının yüzde 68’ini Türkiye üretiyor. Bayraktar, Anka, Akıncı, Aksungur, Hürkuş, Hürjet, Atak, Gökbey, KAAN ve Kızılelma’yla Türk milleti gökyüzüne imzasını atıyor. Ve bütün bunları gencecik insanlarla yapıyoruz. Bizim savunma sanayinde insan kaynağımızın yaş ortalaması 29-30 düzeyinde" dedi.


"Türk milleti gökyüzüne imzasını atıyor"
"20. yüzyılda parasını ödesek dahi alamadığımız hava araçları ile karşı karşıyayken Vecihi Hürkuş’un, Nuri Demirağ’ın hayalleri, umutları bu ülkede akamete uğratılmışken şimdi 21. yüzyılda ise yeni nesil havacılıkta Türkiye dünyanın lideri oldu" diyen belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır; "Bütün dünyada satılan insansız hava araçlarının yüzde 68’ini Türkiye üretiyor. Bayraktar, Anka, Akıncı, Aksungur, Hürkuş, Hürjet, Atak, Gökbey, KAAN ve Kızılelma’yla Türk milleti gökyüzüne imzasını atıyor. Ve bütün bunları gencecik insanlarla yapıyoruz. Bizim savunma sanayinde insan kaynağımızın yaş ortalaması 29-30 düzeyinde. Amerika Birleşik Devletleri’nin savunma sanayi şirketlerinde yaş ortalaması 50’nin üzerinde. Dolayısıyla biz onlardan çok daha şanslıyız. Çünkü yeni nesil teknolojileri dünyada gençler geliştiriyor. Dünyayı değiştiren işlere dünyada genç insanlar imza atıyor" dedi.
"Burdur’da yeni bir hamle dönemi başlatıyoruz"
Burdur’da son 22 yılda önemli temeller attıklarını ve büyük başlangıçlar yaptıklarını vurgulayan Bakan Kacır, "Burdur’da 579 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. 31 milyar liralık yatırımın ve 9 bin 400’den fazla istihdamın önünü açtık. Burdur Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Bucak Organize Sanayi Bölgesi’ne ilave olarak, Burdur merkezde İkinci Organize Sanayi Bölgesi’ni devreye aldık. Böylece Burdur’un OSB’lerinde 3 bin 200 kişilik ilave istihdam oluşturduk. KOSGEB aracılığıyla Burdur’daki 7 binden fazla KOBİ’ye bugünkü değerle 968 milyon lira katkı sağladık. TÜBİTAK eliyle son 22 yılda 114 bilimsel projeye ve 796 bilim insanına toplam 312 milyon lira destek verdik. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız aracılığıyla da Burdur’da 149 yerel kalkınma projesine 586 milyon lira kaynak aktardık. Ancak önümüzde daha yapacak çok işimiz var. Bu nedenle Burdur’da yeni bir hamle dönemi başlatıyoruz" diye konuştu."Türkiye yüzyılı yolculuğuna kararlılıkla devam ediyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ni ilan ettiğini hatırlatan Kacır, Türkiye’nin önümüzdeki beş yıl içinde bilim, sanayi, teknoloji, araştırma ve inovasyon alanlarında bölgesel ve yerel kalkınma odaklı çalışmalarını dünyayla paylaştığını kaydetti. Bakan Kacır, "Yapay zekadan kuantuma kadar yeni adımlar atacağız. Nükleer teknolojilerde mutlaka Türkiye kendi teknolojik kabiliyetlerini gerçekleştirecek. Bunun için yeni araştırma merkezleri kuracağız. Üniversitelerimizdeki bilgiyi teknolojiye ve değere dönüştürmeye yönelik yeni projeler başlatacağız. Yerel kalkınma odağını önümüzdeki dönemde yatırım teşvik sistemimizin merkezinde konumlandıracağız. Bir yerel kalkınma hamlesi programıyla her bir şehrimizde o şehrin ekonomik potansiyelini gerçeğe dönüştürmeye yönelik en ileri düzeyde teşvikler vereceğiz. Ülke olarak çok zor bir coğrafyadayız ama Allah’a hamdolsun dimdik ayaktayız. Hiçbir zorluk bize havlu attırmayı başaramadı, bizi yolumuzdan döndüremedi. İnşallah bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye ve Türkiye Yüzyılı yolculuğuna kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde hep birlikte yürüyeceğimize olan inancımı ifade ediyorum." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: