Kasım ayı bahçecilik uygulamaları için önemli bir dönem. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber doğru bitki seçimiyle kasım ayıda bahçecilik uygulamaları açısından verimli geçebilir.
Kasımpatı
Papatyagiller familyasına ait olan, bir diğer ismiyle “krizantem” olarak da bilinen kasımpatı çiçeği, adını kasım ayında birdenbire ortaya çıkmasından dolayı alır. Adından da anlaşılacağı üzere genellikle kasım ayında dikimi gerçekleştirilir. Direkt olarak güneş ışığını sevmeyen kasımpatı, geniş bir saksı içerisinde düzenli aralıklarla sık sık sulanarak her toprakta rahatça yetiştirilebilir.
Menekşe
Çiçek adını, menekşe renginden alır. Fakat sarı, pembe, mavi ve beyaz renk türleri de bulunur. Soğuk hava koşullarına dayanıklı bir çiçek olan menekşe, kasım ayında ekimi yapıldığı zaman tüm kış çiçek açarak evinizi ve bahçenizi güzelleştirebilir. Farklı ışık koşullarında yetişebilen menekşe çiçeği yine de direkt olarak güneş ışığına maruz kalmadan ve aşırı sulama yapılmadan yetiştirilmesi gerekir.
Nergis
Soğanlı bir bitki türü olan nergis, yılda bir kez açar. Nergis ekimi için en ideal ay, kasım ayıdır. Toprağın henüz donmadığı dönemde dikilen nergisler, erken bahar döneminde çiçek açarlar. Nergisler doğal döngülerine uygun olarak kasım ayında dikilmelidir. Çünkü bu dönem hem soğuktur hem de toprağın henüz donmadığı bir dönemdir.
Çuha Çiçeği
Soğuk hava koşullarına uyum sağlayabilen bir çiçek türü olan çuha çiçeğinin ekimi genellikle kasım ayında yapılır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan yerlerde, haftada bir kez sulayarak bakılması gerekir. Çuha çiçeği, kış sonu ve ilkbahar başlarında çiçek açar.
Ayşegül Güneş
Ayşegül Güneş