Sanatın, sanatçıların ve sanat eserlerinin yaşama ayna tutması, konuşma dilinin anlatamadığı bir iletişim bağının oluşmasını sağlar.
Sanat, insana bir işe başlayıp bitirme sevincini verir ayrıca renklerin dilini aktarmayı, estetik bakmayı, bilinci örgütlemeyi, yaratıcı güç ve potansiyeli açığa çıkarmayı da sağlar.
Korel Eraybar’ın sergisinin adı olan “Endüstri 1.0” 1750-1760 yılları arasındaki zamanı temsilen kullanılmış. Bu zaman dilimi buhar gücünün endüstride kullanılmaya başlandığı yıllar aynı zamanda Alman filozofu Kant'ın da yaşadığı dönem. Sanat üzerine düşüncelerini yazarken Kant, “Beğeni” ile “Hoşa gitme”yi birbirinden ayırmış. Beğeniyi sanatla, hoşa gitmeyi dekoratif olmakla ilişkilendirmiş.
Sanatçı için tarihin bu dönemi görece masumiyeti temsil ediyor. Bilim ve teknolojinin henüz insanları yeni yeni yükselttiği, insanlara yardımcı olduğu dönemler. Bugünkü gibi insanları tembel ve bağımlı hale getirip köleleştirdiği günler değil. Bu nedenle çalışmalarını basit, hoşa giden motifler üzerinden yapmış. Tablolardaki renk zenginliği ve renk uyumu yine hemen göze çarpan özelliklerden. Çalışmalar çağdaş sanatsal zorlamalardan uzak. Rahatsız edici imgeler yok. Sanatçı tablolarına bakanların öncelikle içi açılsın istemiş.
Sergi 30 Mart, Pazar gününe kadar Best Western Plus Khan Hotel ( Eski adıyla Kışlahan Otel), Himmet Öcal Sanat Galerisi’nde ziyaretçileriyle beraber.
Yorumlar
Kalan Karakter: